Au trecut 85 de zile de când a fost declanșat războiul din Ucraina. Gesturi umanitare, acte de caritate, sute de tone de ajutoare, mii de oameni implicați în a oferi un sprijin celor afectați de război. Cam așa s-ar putea descrie pe scurt tabloul acestei perioade. Săptămâna care se încheie vine cu noi asemenea gesturi.

✅17 mai – Din depozitul logistic de la Halmeu au plecat două TIR-uri de ajutoare spre Ivano Frankivsk. Transportul, cuprinzând produse de igienă, alimente, legume, scutece, produse medicale, pături și articole de îmbrăcăminte a fost realizat în colaborare cu ASSOC Baia Mare.

✅18 mai – Un transport cu ajutoare a plecat spre Rahiv, grație colaborării dintre Rotary Club Baia Mare 2005 și Rotary Rahiv. S-au trimis produse de strictă necesitate pentru cei afectați de războiul din Ucraina.

✅19 mai – Prin Asociația ”Rukh Vilna Dolya”, a plecat un transport de ajutoare spre Dnipropetrovsk, iar un al doilea este în pregătire. La depozitul de la Casa Armatei s-a primit un microbuz cu produse medicale, produse de igienă și alimente de la o persoană fizică din Germania.