Dovezile de solidaritate pentru cei afectați de războiul din Ucraina continuă, cu gesturi impresionante și cantități substanțiale de ajutoare. Cam așa s-ar putea caracteriza săptămâna care tocmai se încheie.
✅9 mai – Un nou camion cu ajutoare a sosit la depozitul logistic din Halmeu, de la Departamentul Aude – Franța. S-au adus alimente neperisabile, produse medicale, haine și produse de igienă.
✅10 mai – Cantități importante de haine și jucării s-au primit de la persoane fizice. Acestea au fost aduse la depozitul de la Casa Armatei, urmând ca, după sortare și reambalare să fie oferite celor care au nevoie de ele.
✅11 mai – ”Banca de Bine” a trimis spre Maramureș un transport cu patru paleți de haine, pături și perne. De la depozitul logistic din Halmeu au fost trimise pre Tereseva – Ucraina cantități însemnate de morcovi, ceapă ș conserve.
✅13 mai – Din regiunea Flevoland – Olanda, regiune înfrățită cu județul Maramureș a sosit un transport cu ajutoare constând în produse de igienă, produse medicale și pături.