S-a încheiat o săptămână cu multe acțiuni umanitare destinate sprijinirii persoanelor afectate de războiul din Ucraina. Tone de alimente, haine, produse sanitare și de igienă, mii de kilometri parcurși, sute de oameni care s-au bucurat de gesturile nobile ale confraților lor.

✅28 martie – Ordinul Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard – Franța trimite la depozitul logistic din Halmeu un transport de fructe și legume, prin grija Monseniorului Alain Hudbert.

✅29 martie – Materiale sanitare și de igienă sunt donate de Rotary Club Baia Mare 2005. Din acestea s-au pregătit 1.000 de kit-uri de igienă pentru a fi distribuite în Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației. Cantități impresionante de ajutoare, constând în feșe sterile, ser fiziologic, seringi, haine și pături ajung la depozitul de la Casa Armatei de la primăriile Băiuț și Bicaz.

✅30 martie – Patru TIR-uri cu alimente, haine, produse de igienă și curățenie și dispozitive medicale pleacă plecat din Halmeu spre Ucraina, după ce timp de patru zile s-a lucrat la sortarea donațiilor și la aranjarea lor în aceste mașini. Primul transport a ajuns la Mukacevo – la Forumul German, la volanul lui fiind chiar Frank Franke președintele Asociației ”Luftfahrt ohne Grenzen e.V. Wings of Help din Germania”, al doilea a ajuns la Clubul Rotary din Ujhorod, al treilea la Clubul Rotary din Rahiv și al patrulea la ”Transcarphatian Enterprise Support Fund “TES Fund”- parteneri de încredere ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. La Mănăstirea Sihăstria a ajuns un camion cu ajutoare, care au plecat mai departe la 400 de copii orfani de la Mănăstirea Bănceni – Cernăuți, prin grija Părintelui Cleopa.

✅1 aprilie – Un camion cu produse alimentare, produse sanitare și pături pentru copii a venit la depozitul logistic din Halmeu din regiunea Flevoland – Olanda. O campanie de donații, derulată cu sprijinul BSG Amanet & Exchange și Western Union – în calitate de partener – s-a concretizat în 500 de pături, 500 baterii externe și 500 truse medicale pentru victimele războiului din Ucraina, dar și în ghiozdane și penare pentru 15 copii ucraineni care-și continuă școala în România. Acțiunea a fost posibilă prin sprijinul acordat de starețul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Petrova. 6 microbuze cu alimente destinate copiilor din Vorotca au ajuns la depozitul logistic din Sighetu Marmației din Koblenz – Germania.

✅2 aprilie – Un nou convoi de patru TIR-uri încărcate cu pâine prăjită, scutece, apă, dulciuri și alimente pentru copii, ajunge la Halmeu, venind din Germania, grație acțiunilor inițiate de Forumul German și de Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien. 119 copii orfani și 57 de însoțitori au intrat în România prin vama Halmeu, de unde au fost preluați de reprezentanți DGASPC Maramureș, care i-au adus în Baia Mare unde au fost cazați, urmând ca luni să zboare spre Turcia.