Au trecut mai bine de două luni de la izbucnirea conflictului armat din Ucraina și dovezile de solidaritate și umanitate nu s-au oprit.

✅26 aprilie – 6 TIR-uri venite din Germania prin bunăvoința Forumului German și prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien cu cantități importante de suc, apă, mâncare pentru copii și scutece sunt descărcate în depozitul logistic din Halmeu. La depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare s-au primit pachete cu haine de la trei familii din Baia Mare.

✅27 aprilie – Ajutoarele primite și depozitate la Halmeu sunt încărcate în 7 TIR-uri pentru a porni spre Ucraina, spre Mukacevp, Dnipropetrovsk, Ujgorod și Rahiv.

✅28 aprilie – Cele 7 TIR-uri pornesc spre destinațiile stabilite, iar un al 8-lea TIR ajunge în Zakota, lângă Cetatea Albă. Împreună cu reprezentanții Rotary Club Baia Mare 2005, cei care s-au ocupat de o parte din transporturile de ajutoare, a plecat în Ucraina și liderul delegației germane Frank Franke, jurnalist specializat în zone de conflict. În depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare, 4 voluntari au sortat și ambalat peste 70 de cutii de haine. Prin vama Halmeu, intră în România un grup de 173 de copii instituționalizați din Ucraina, împreună cu însoțitorii lor. Ei sunt preluați de voluntari și personal specializat și cazați în Baia Mare două nopți, până la îmbarcarea spre Turcia. Cavalerul François Turcat al ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard, unul din artizanii transporturilor cu ajutoare venite din Franța, ajunge la Halmeu, unde vizitează depozitul logistic și se întâlnește cu reprezentanți ai administrației județene.

✅30 aprilie – 9 saci de haine sunt donați la depozitul de la Casa Armatei Baia Mare de Asociația ”Suflete Verzi”. Din depozit se trimit haine, încălțăminte, mâncare, apă, produse de igienă și scutece pentru 170 de copii cazați în Baza Turistică Stibina – Baia Mare. Cei 173 de copii și însoțitorii lor, intrați în România în urmă cu două zile, sunt transportați la aeroport în vederea plecării spre Turcia.