Oameni cu suflet mare și o săptămână cu multe gesturi umanitare pentru cei aflați în situații dificile. Cam așa s-ar putea descrie pe scurt săptămâna care tocmai se încheie.

✅11 aprilie – La Halmeu este descărcat un transport cu produse medicale și de igienă furnizate prin Protecția Civilă Franceză, din departamentele Aude și Tarn. 176 de copii ucraineni alături de îngrijitorii lor, cărora li se adaugă alte 8 persoane rămase de la transportul de săptămâna trecută sunt îmbarcați într-un avion pentru a fi transporați în Turcia, după ce au fost preluați din vama Halmeu și cazați în Maramureș

✅12 aprilie – Două transporturi cu ajutoare din Olanda ajung la Halmeu. Unul dintre TIR-uri este încărcat cu legume și vine din Flevoland, iar celălalt vine din Rabelink și conține produse sanitare și truse de prim-ajutor în valoare de 20.000 euro. 20 de saci de haine și alimente venite de la persoane fizice prin Serviciul Maltez ajung la depozitul de la Casa Armatei. O cantitate importantă de materiale sanitare, materiale de igienă și medicamente sunt cumpărate în folosul victimelor războiului din Ucraina de Asociația AMU, din banii primiți din donații.

✅13 aprilie – 6 autoutilitare cu produse medicale din Marea Britanie ajung la depozitul logistic din Halmeu, grație contribuției Rotary Club Baia Mare 2005. Din Halmeu se încarcă o jumătate de TIR de ajutoare pentru militarii din regiunea Dnipropetrovsk, printr-o colaborare cu un militar în rezervă autorizat de Statul Ucrainean.

✅14 aprilie – Două microbuze cu alimente neperisabile, produse pentru copii, medicamente, consumabile medicale, conserve, articole de igienă și dezinfectanți sunt transportate la Solotvino prin Rotary Club d’Hyeres – ONG Chambon, Soroptimist – Commune de Collobrieres și Rotary Club Sighet – Rotary Club Sighet Voievodal. Sunt așteaptate două TIR-uri cu ajutoare din Departamentul Francez Tarn, transport posibil grație cooperării sprijinite de Biroul UNCJR de la Bruxelles și de Comitetul European al Regiunilor. 20 de saci cu haine de la o persoană fizică sunt aduși în depozitul de la Casa Armatei Baia Mare.

✅15 aprilie – O mașină cu saci de dormit, haine de pat, produse de igienă, mâncare pentru copii și haine donate de Liga Studenților de la Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad a ajuns la depozitul de la Casa Armatei. Ajutoare trimise de Prefectura Bihor, pentru Administrația de Stat Solomonovo ajung la Halmeu, cu sprijinului consulului român din Slatina – Florin Pârvu.

✅16 aprilie – Un TIR cu alimente, produse de igienă și dispozitive medicale provenite din donațiile depozitate la Halmeu a ajuns la Dnipropetrovsk. Transportul cu ajutoare din Flevoland – Olanda este descărcat la Halmeu. Se așteaptă la Halmeu cele 2 TIR-uri trimise de la Administrația de Stat Ujgorod, respectiv Clubul Rotary Ujgorod, pentru a fi încărcate și trimise în Ucraina.