Aleșii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în această săptămână pentru a aproba o serie de proiecte, printre care și Acordul de cooperare între CJ Maramureș și ONG-urile care s-au alăturat parteneriatului dintre autoritățile publice, organizațiile neguvernamentale, societatea civilă și mediul de afaceri, prin care se oferă sprijin cetățenilor ucraineni. În baza acestui acord, CJ Maramureș a alocat 1,5 milioane de lei ONG-urilor implicate în campania de sprijin.

Prin acest parteneriat, activitățile de sprijin pentru Ucraina vor fi mult mai bine coordonate, vor fi achiziționate materiale necesare pentru traiul zilnic, va fi asigurat atât transportul de materiale, cât și cel de persoane spre unitățile de cazare identificate pentru refugiații ucraineni, iar voluntarii din cadrul ONG-urilor vor oferi asistență și îndrumare ucrainenilor care vin în Maramureș.

Situația din Ucraina este una critică, iar cetățenii au nevoie de sprijin, în orice formă.

Consiliul Județean și Instituția Prefectului Maramureș, în baza parteneriatului de sprijin pentru Ucraina, au reușit să trimită în ultimele zile mașini pline cu materiale sanitare către soldații și civilii răniți din Kiev și Donețk, dar și produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, pături și alte bunuri necesare refugiaților de război din regiunea Transcarpatia, cazați în tabere ad-hoc.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene, a vorbit despre importanța acordării de sprijin Ucrainei: ”Prin acest parteneriat sprijinim logistic toate eforturile societății civile și organizăm cât mai bine activitatea din punctele de colectare a donațiilor, activitatea de transport a acestor donații, pentru a ne asigura că ajung în destinațiile în care acestea sunt necesare, inclusiv la refugiații care vin în Maramureș și care se află pe teritoriul Ucrainei.

Acest parteneriat este realizat cu peste 20 de ONG-uri serioase, recunoscute pentru activitățile sociale pe care le-au întreprins de-a lungul timpului, care au voluntari de ispravă, pe care ne putem baza și cu care putem colabora pe termen lung.

Trimitem în fiecare zi mașini pline cu cele necesare pentru cetățenii ucraineni și le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat în ultimele zile și au oferit sprijinul lor fie prin donații, fie prin punerea la dispoziție a spațiilor de cazare destinate refugiaților, fie prin servicii de transport, voluntariat sau alte activități de suport pentru situația umanitară creată în acest context.

Maramureșul este alături de Ucraina!”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș