În aceste zile, cu sprijinul Rotary Club Baia Mare 2005, trei TIR-uri au plecat din depozitul din Halmeu spre Ucraina. Două transporturi au ajuns în Rahiv, iar unul doar până la graniță, urmând ca produsele, descărcate acolo, să fie preluate și duse la destinație. Paturi, saltele, pături, perne, produse de igienă, alimente neperisabile și medicamente au ajuns acolo unde era mare nevoie de ele.

De asemenea, voluntarii de la Crucea Roșie Baia Mare au dus fraților noștri de peste Prut, mai exact spre Mănăstirea Albă – Ucraina, o mașină încărcată cu alimente, produse de igienă, medicamente, produse destinate copiilor mici. Măicuțele găzduiesc la mănăstire văduve și copii, având grijă să nu le lipsească nimic din cele necesare.

Pentru facilitarea tranzitării țării noastre de către ucrainenii care vor să ajungă în țările Uniunii Europene, a fost identificată o nouă rută de transport internațional Baia Mare – Viena. Aceasta este extrem de utilă, singurele costuri fiind cele legate de achitarea unei sume modice de 3 euro pentru rezervarea biletului.

Reamintim faptul că refugiații au posibilitatea să ajungă în Ungaria, la Budapesta, cu trenuri puse la dispoziţie de CFR Călători. Biletele sunt emise în regim gratuit pe baza actului de identitate sau a oricărui document cu care solicitantul face dovada că vine din zona de conflict.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș