Azi a fost una dintre acele zile pline, în care cantități substanțiale de ajutoare, venite atât din țară cât și din străinătate au fost transportate celor care au de suferit în urma războiului din Ucraina. Astfel, Maramureșul a devenit un punct important în gestionarea crizei refugiaților, dar și al primirii, sortării și transportului ajutoarelor spre cei care au nevoie.

✅Din depozitul de la Casa Armatei a plecat o autoutilitară cu haine și pături spre Halmeu. Pentru sortarea, împachetarea și aranjarea lor au lucrat 15 voluntari.

✅Voluntarii de la Casa Armatei au deja pregătite pachete cu ajutoare pentru o nouă mașină de 7.5 tone, care va pleca mâine spre destinație.

✅Cu sprijinul Rotary Club Baia Mare 2005, au plecat trei TIR-uri din depozitul din Halmeu spre Ucraina. Două transporturi au ajuns în Rahiv, iar unul doar până la graniță, urmând ca produsele, descărcate acolo, să fie preluate și duse la destinație.

✅Încărcătura celor trei TIR-uri, plecate de la Halmeu spre Ucraina, constă în peste 150 de paleți cu paturi, saltele, produse de igienă, alimente neperisabile, pături, perne și medicamente.