În fiecare zi, dovezile de solidaritate cu cetățenii ucraineni care fug din calea războiului continuă. Și pentru că e 8 Martie, voluntarii din vama Sighet au dăruit câte o floare femeilor din Ucraina care au trecut granița în Maramureș, oferind zâmbete și speranță doamnelor și domnișoarelor care acum se află în momente de cumpănă, din cauza situației umanitare din Ucraina.

✅Cantități mari de ajutoare s-au adunat în depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare, de unde apoi au fost trimise la Halmeu și la Sighetu Marmației pentru a ajunge la destinație.

✅Maramureșul are la această oră, aproximativ 10.000 de locuri de cazare disponibile în instituții de stat și private, dar și în pensiuni și case particulare.

✅Un TIR de 7,5 tone de alimente, dar și o autoutilitară cu produse de igienă, haine, așternuturi și pături au fost azi încărcate de la depozitul de a Casa Armatei, pentru a fi transportate la depozitul din Halmeu. ✅O altă mașină de 3, 5 tone de ajutoare a plecat spre Ucraina din depozitul din Sighetu Marmației.

✅Cantități importante de ajutoare au ajuns azi la Halmeu direct de la Protopopiatul din Vișeu de Sus. Ca de fiecare dată, angajații Consiliului Județean Maramureș, ai instituțiilor din subordine și voluntarii au sortat, împachetat și paletat produsele, în așa fel încât distribuirea la destinatari să fie cât mai facilă.