O nouă zi, un nou transport impresionant spre Ucraina, o nouă demonstrație de solidaritate. O zi cu multă muncă, dar și cu multe emoții, cu mulți oameni aflați în situații dificile – cărora gesturile confraților lor le-au adus o clipă de bucurie.

✅144 de copii instituționalizați, însoțiți de 32 de adulți, intrați în țară prin vama Halmeu, au fost preluați la vamă de reprezentanți DGASPC Maramureș, care i-au adus în Baia Mare unde au fost cazați în 3 locații. Transportul copiiilor din Halmeu în Baia Mare, translatorii, masa și cazarea au fost asigurate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean – Prefectura Maramureș – ONG-uri, prin ISU Maramureș, suport și asistență socială prin DGASPC Maramureș. Aceștia se află în Maramureș până mâine dimineață când vor pleca de pe Aeroportul Internațional Maramureș spre Turcia.

✅Cele patru TIR-uri cu alimente, haine, produse de curățenie și dispozitive medicale, pregătite timp de două zile la depozitul logistic de la Halmeu, au ajuns azi la destinație. Primul TIR a mers în Mukacevo – la Forumul German, la volanul lui fiind chiar Frank Franke președintele Asociației ”Luftfahrt ohne Grenzen e.V. Wings of Help din Germania”, al doilea a ajuns la Clubul Rotary din Ujhorod, al treilea la Clubul Rotary din Rahiv și al patrulea la Transcarphatian Enterprise Support Fund “TES Fund”- parteneri de încredere ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş.

✅Un camion de ajutoare a ajuns azi la Mănăstirea Sihăstria, iar cu sprijinul Părintelui Cleopa, de aceste donații vor beneficia 400 de copii orfani aflați la Mănăstirea Înălțării Domnului Bănceni – Regiunea Cernăuți.

✅Grație bunei cooperări între toți factorii implicați, procedura de decontare a serviciilor de cazare, masă, transport, traduceri, convoaie umanitare etc. pentru ONG-urile implicate în gestionarea crizei refugiaților a devenit operațională.