Activitate intensă azi la depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare.

✅Asociația ”Suflete Verzi” a adus la depozit un transport cu 9 saci de haine pentru copii și femei.

✅Din depozit au plecat azi ajutoare pentru cei 170 de copii ucraineni cazați în Baza Turistică Stibina – Baia Mare. S-au trimis: 120 sticle de apă plată, 2 sacoșe de produse de igienă și scutece, 4 cutii de haine pentru copii și 2 cutii de încălțăminte pentru copii.

✅Ieri, Cavalerul François Turcat al ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard – Franța a fost prezent la Halmeu, unde s-a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai administrației județene, dar și o vizită la depozitul logistic, locul unde se organizează transporturile de ajutoare spre Ucraina. Așa cum declară partenerii francezi, ”Scopul vizitei a fost acela de a ne coordona, de a ne consolida legăturile și de a transmite nevoile imediate ale ucrainenilor.” Ei au adus cantități impresionante de ajutoare pentru Ucraina, iar gesturile lor de solidaritate vor continua.

✅Cei 173 de copii din centre de plasament din Ucraina, împreună cu însoțitorii lor, veniți în 28 aprilie în România prin vama Halmeu și cazați în Baia Mare vor fi îmbarcați pe avion pentru Turcia în dimineața zilei de 1 mai.