Maramureșul s-a mobilizat exemplar. Fiecare zi înseamnă noi donații, noi curse cu ajutoare, sute de oameni transportați spre cazare sau spre o altă destinație.

✅Regionala CFR Cluj a pus la dispoziție transport gratuit pentru refugiați pe rutele Sighetu Marmației – București și Sighetu Marmației – Cluj.

✅Un transport cu alimente a fost trimis astăzi la Ujhorod, Ucraina, din partea Direcției Sanitar-Veterinare Maramureș.

✅La punctul de colectare de la Casa Armatei, lumea vine în continuare cu donații substanțiale. De aici s-au transportat spre depozitul din Halmeu două mașini Ford Transit cu haine, pături, alimente și produse de igienă.

✅Un alt transport cu produse medicale și medicamente a plecat de la Casa Armatei spre Crucea Roșie și câteva cutii cu materiale medicale au plecat spre Sighetu Marmației.

✅În parteneriat cu Clubul Rotary se va asigura transportul spre Harkiv, Rakhiv și Harkov a 50 de stingătoare de incendiu, dar și a unei cantități importante de saci de dormit, medicamente, lapte praf pentru copii, jucării, șervețele, căruciorare pentru copii și obiecte de primă necesitate, toate preluate azi din depozitul de la Casa Armatei.

✅Zilnic, câtorva sute de cetățeni ucraineni, care tranzitează Maramureșul, li se asigură cazare și masă în spațiile puse la dispoziție de instituții și persoane private din județ.