Azi a fost o zi plină, în care s-a demonstrat din nou că definiția solidarității poate fi mereu îmbogățită cu gesturi umanitare emoționante.

✅Transportul care a plecat ieri dimineață cu ajutoare a ajuns azi-noapte în satul Zakota, lângă Cetatea Albă, unde localnicii au ajutat la descărcarea lui.

✅Azi, cele 7 transporturi cu alimente, haine, produse medicale, produse de igienă, apă sucuri, scutece și produse pentru copii au pornit din depozitul logistic de la Halmeu spre Ucraina, după cum urmează:

✅Un TIR a fost descărcat după vamă, unde a venit un altul din Dnipropetrovsk pentru a prelua încărcătura.

✅Un transport a plecat spre Forumul German din Mukacevo.

✅Un al treilea transport a ajuns la Rotary Club Rahiv.

✅Al patrulea TIR a mers la Administrația de Stat Ujgorod.

✅Două mașini trimise din Odessa au fost încărcate pentru a ajunge cu ajutoare în Mukacevo.

✅Al șaptelea transport care conține medicamente a venit prin Clubul Rotary din Italia și a mers la Clubul Rotary din Ujgorod.

✅Împreună cu reprezentanții Rotary Club Baia Mare 2005, a plecat azi în Ucraina și liderul delegației germane Frank Franke. El are 82 de ani, a activat peste 20 de ani în presă și este unul dintre jurnaliștii specializați în zonele de conflict. A fost de peste zece ori în Irak, dar și în zonele unde tornadele sau tzunami au provocat dezastre.

✅În depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare, 4 voluntari au lucrat azi la sortarea hainelor primite în ultima perioadă. S-au sortat și ambalat 70 de cutii de haine.

✅Un grup de 173 de copii din centre de plasament din Ucraina și însoțitorii lor vor intra în România în această seară pe la Halmeu pentru a merge mâine mai departe spre Turcia. Ei vor ajunge în Baia Mare unde li se oferă cazare, masă caldă și transport spre aeroport.