Un final de săptămână care conturează colaborări viitoare, zile pline și rezultate eficiente, toate având același scop: sprijinirea victimelor războiului din Ucraina.

✅La depozitul logistic de la Halmeu, după trimiterea acum trei zile a celor șapte TIR-uri spre zona de conflict, au început pregătirile pentru viitoarele transporturi de săptămâna viitoare.

✅Din Flevoland – Olanda, regiune înfrățită cu județul Maramureș, urmează să sosească zilele viitoare un camion cu alimente, produse sanitare și paturi pentru copii. Reprezentanții administrației regiunii înfrățite și-au afirmat intenția de a trimite periodic transporturi cu ajutoare. Toate acestea vor ajunge la Halmeu, unde se va derula procedura deja cunoscută: sortare, reîmpachetare, paletare și trimitere spre cei care au nevoie de ele.

✅În conformitate cu reglementările în vigoare, un număr de 11 firme de transport și-au arătat disponibilitatea de a efectua transport internațional și național pentru refugiați. Astfel, există un disponibil de 74 de autovehicule care pot fi mobilizate de CJSU Maramureș pentru transportul refugiaților.

✅Departamentele franceze Aude și Tarn vor trimite, săptămâna viitoare, un convoi umanitar destinat să sprijine acțiunile Județului Maramureș pentru refugiații și victimele războiului din Ucraina. Detaliile acestei colaborări dintre Maramureș și partenerii francezi au fost puse la punct în cadrul unei întâlniri on-linie care a avut loc vineri 25 martie.