Ultimele săptămâni au demonstrat că solidaritatea nu cunoaște granițe de limbă, vârstă sau statut social, atunci când scopul este acela de a-ți ajuta semenii aflați în situații dificile. Fiecare zi se poate măsura în tone de ajutoare gestionate și în mii de kilometri parcurși pentru ca acestea să ajungă acolo unde pot fi de folos.

✅Din depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare au plecat azi spre Halmeu trei autoutilitare cu pături, saci de dormit, haine pentru copii și adulți, scutece, produse de igienă și produse medicale. Toate acestea se vor adăuga cantităților substanțiale existente în depozitul logistic de la Halmeu, de unde mâine vor pleca 7 TIR-uri spre Ucraina. Transporturile vor fi posibile grației excelentei colaborări cu Rotary Club Baia Mare 2005 și vor ajunge în Mukacevo, Solomonovo, Rahiv, Ujhorod și Poroscovo.

✅Noi semnale pozitive au fost primite din partea mediului de afaceri, care a răspuns apelurilor făcute de Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Astfel, S.C. Loftrek S.R.L. a donat 20.000 lei prin două ONG-uri (”ZI de BINE” și Părinți Salvatori) și, de asemenea, s-au implicat cu voluntari în Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației.

✅S.C. Optibelt Power Transmission SRL a donat Crucii Roșii Maramureș suma de 134.825,62 lei, bani care vor fi destinați achiziționării de echipamente medicale pentru Ucraina.