Un început de săptămână plin, în care cantitățile masive de ajutoare primite au fost organizate pentru a fi trimise celor care au nevoie de ele, iar dialogurile cu angajatorii maramureșeni pe tema soluționării problemei locurilor de muncă pentru refugiații din Ucraina care doresc că se angajeze în Maramureș, au fost utile și eficiente.

✅Un nou transport de materiale medicale, medicamente și obiecte de strictă necesitate a ajuns azi în Halmeu din partea ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard – Franța. Este al doilea transport pe care acest Ordin îl trimite, precedentul fiind în 12 martie. Toate ajutoarele vor ajunge în Ucraina, după ce vor fi selectate și rearanjate de voluntarii din depozitul logistic de la Halmeu.

✅La Halmeu, azi, a fost zi de muncă intensă, pentru a organiza ajutoarele din cele 8 TIR-uri trimise prin bunăvoința Forumului German, prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien. Miercuri, din depozit, vor pleca 7 TIR-uri spre Mukacevo, Ujhorod, Solomonovo, Rahiv și Poroskov, cu sprijinul Rotary Club 2005 Baia Mare.

✅Din depozitul de la Casa Armatei s-au împărțit alimente și haine pentru refugiații care locuiesc de zile bune în Baia Mare.

✅Grație colaborării cu ASSOC, locuitorii din Lanusei – Sardinia s-au mobilizat în sprijinul refugiaților din Ucraina. O delegație oficială a administrației locale din Lanusei a însoțit un transport de ajutoare încărcate într-un autocar, care a ajuns azi în Maramureș. S-a stabilit modul în care vor putea fi ajutate familiile refugiaților din Ucraina, inclusiv din perspectiva integrării în comunitatea italiană. Astfel, un grup de 30 de mămici și copii din Ucraina au fost preluați din Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației și transportați spre Italia chiar cu autocarul cu care s-au adus pachetele cu donații.

✅O primă întâlnire cu marii angajatori din județ a avut loc azi la Consiliul Județean Maramureș, în scopul stabilirii modului de integrare a cetățenilor ucraineni pe piața forței de muncă.