Activitate intensă azi la depozitele și centrele de colectare a donațiilor pentru victimele războiului din Ucraina.

✅Mănăstirea Ortodoxă Ucraineană ”Adormirea Maicii Domnului” din Rona de Sus, împreună cu Primăria Comunei Rona de Sus au donat o cantitate substanțială de ajutoare, care vor ajunge în Cetatea Albă Ucraina. Toate acestea au ajuns mai întâi în depozitul logistic de la Halmeu, de unde s-a pregătit un transport de 11.000 kg. S-au încărcat 20 de paleți de haine pentru copii și adulți, plus alte 88 de colete cu haine în greutate de 500 kg. S-au mai încărcat alți 10 paleți, dintre care 5 sunt cu zahăr, făină, ulei și conserve, iar ceilalți 5 cu medicamente, hrană pentru copii și produse casnice. Transportul este posibil grație sprijinului oferit de Episcopia Ortodoxă a Basarabiei de Sud, păstorită de Episcopul Veniamin Goreanu.

✅O autoutilitară cu produse de igienă și haine a ajuns azi la depozitul de la Casa Armatei de la Primăria Comunei Fărcașa.

✅Tot de la depozitul din Baia Mare s-a trimis azi spre depozitul logistic din Sighetu Marmației o mașină cu saci de dormit, pături și lenjerii de pat pentru a fi trimise dincolo de graniță.

✅O delegație a Departamentului Aude – Franța a fost prezentă azi în Maramureș. În această perioadă, partenerii francezi s-au implicat mult în sprijinirea cu ajutoare a victimelor războiului din Ucraina, toate donațiile trimise de ei fiind depozitate la Halmeu de unde apoi au fost direcționate spre zonele unde e nevoie de ele.