Când este vorba despre solidaritate, despre ajutor pentru cei aflați în suferință, despre o mână întinsă pentru cei care și-au părăsit locuințele fugind din calea războiului, nu există week-end, nu există sărbători.

✅Patru TIR-uri cu ajutoare au ajuns azi în depozitul logistic de la Halmeu. Ele vin din Germania, grație acțiunilor inițiate de Forumul German și de Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien. Transporturile conțin cantități impresionante de pâine prăjită, scutece, apă, dulciuri și alimente pentru copii.

✅Un nou transport cu ajutoare va fi trimis de aceiași parteneri din Germania înainte de Sărbătorile Pascale în depozitul logistic de la Halmeu.

✅119 copii orfani și 57 de însoțitori au intrat în România azi-noapte prin vama Halmeu, de unde au fost preluați de reprezentanți DGASPC Maramureș, care i-au adus în Baia Mare. Aici au fost cazați pentru două zile, urmând ca luni, la ora 12, să plece spre Turcia cu avionul. Pe parcursul șederii în Maramureș, copiii vor primi pe lângă cazare, masă și asistență socială, astfel încât să beneficieze de tot suportul de care au nevoie.