Gesturi impresionante ale unor oameni care au înțeles sensul solidarității, a unor oameni care știu cât este de important să oferi ajutor în momente de criză, în clipe dificile, cât de mult înseamnă un sprijin pentru oamenii a căror viață a fost bulversată de război.

✅8 TIR-uri cu ajutoare, în valoare de peste 1 milion de euro, primite grație sprijinului oferit de Forumul German, prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien, au ajuns azi în depozitul de la Halmeu. Transporturile conțin alimente, hrană pentru copii și produse de igienă. Toate vor ajunge în Ucraina, la cei aflați în nevoie.

✅Din depozitul de la Casa Armatei a fost încărcată o mașină cu saci de dormit, care vor ajunge la Mănăstirea din Biserica Albă – Ucraina.

✅Tot mai mulți agenți economici maramureșeni prezintă oferta lor de muncă pentru refugiații ucraineni. Eaton Fărcașa și-a exprimat dorința de a angaja 30 de persoane ca montator subansamble. CMC Cărbunari are disponibilitatea de a angaja 10 femei și 10 bărbați ca muncitori necalificați, cu posibilitatea calificării la locul de muncă pe utilaje, dar și doi șoferi pentru camioane cu remorcă. Sunt, de asemenea, solicitări pentru muncitor agricol, pentru persoane cu experiență la mașini de cusut.