Azi a fost o zi bogată în donații și gesturi umanitare, cu tone de ajutoare venite de la oamenii care au înțeles importanța solidarității cu cei aflați în situații dificile.

✅Rotary Club d’Hyeres – ONG Chambon, împreună cu Soroptimist – Commune de Collobrieres și Rotary Club Sighet – Rotary Club Sighet Voievodal au transportat la Solotvino și au predat Clubului Rotary Rahiv două microbuze cu alimente neperisabile, produse pentru copii, medicamente și consumabile medicale, conserve, articole de igienă și dezinfectanți.

✅Două TIR-uri cu ajutoare au fost încărcate azi din Departamentul Francez Tarn, urmând să ajungă în depozitul logistic din Halmeu zilele viitoare. Este vorba produse donate prin Protecția Civilă Franceză: medicamente, produse de prim ajutor și de igienă. Convoiul umanitar care va pleca din Departamentul Tarn este rezultatul cooperării sprijinite de Biroul UNCJR de la Bruxelles și de Comitetul European al Regiunilor.

✅La depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare s-au primit 20 de saci de haine de la o persoană fizică.

✅Un transport cu ajutoare de la Prefectura Bihor va ajunge mâine la Halmeu, pentru a fi transportat la începutul săptămânii viitoare la Administrația de Stat Solomonovo, grație sprijinului oferit de consulul român din Slatina – Florin Pârvu.

✅Este în pregătire un nou transport de ajutoare din Flevoland – Olanda, regiune înfrățită cu județul Maramureș. Partenerii olandezi au trimis până acum cantități consistente de legume, fructe și făină pentru victimele războiului din Ucraina.