Povești emoționante, dovezi impresionante de solidaritate umană, muncă multă, adesea stres, dar și mulțumirea că reușim să oferim sprijin celor aflați în situații dificile. Cam așa s-ar traduce bilanțul fiecărei zile a ultimelor două săptămâni.

✅În această seară, la depozitul din Halmeu a ajuns un camion din Châteaurenard – Franța cu donații din partea ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim”. Transportul, condus de Monseniorul Alain Hudbert, cuprinde 50 de scaune cu rotile, echipamente și dispozitive medicale utile pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

✅De la depozitul de Casa Armatei – Baia Mare s-au distribuit azi alimente, medicamente și haine pentru o parte din refugiații cazați în Baia Mare. Unii dintre ei, care sunt de mai multe zile în Baia Mare, vin deja singuri la depozit după produse. Spre exemplu, Rafael – un tânăr tunisian student la medicină – este cazat la Căminul Universității de Nord și vine în fiecare zi împreună cu partenera sa ucraineancă pentru a-și ridica lucrurile de care are nevoie: haine groase, medicamente și alimente.

✅Din gara de la Sighetu Marmației, au plecat azi cu trenul spre București 144 de persoane. Dintre acestea, 114 au trecut prin Blue Dot și alte 30 de persoane sunt din afara acestuia.