Zile pline, zile dificile, zile cu speranța că fiecare gest al nostru poate vindeca o rană, poate mângâia un suflet. Donații și ajutoare continuă să se adune în depozitele amenajate în acest scop în Baia Mare, Sighetu Marmației și Halmeu. Fiecare lucru primit își găsește scopul și destinatarul printre cetățenii ucraineni care fug din calea războiului.

✅Donații substanțiale au început să vină la Casa Armatei din partea primăriilor din Maramureș. Pentru transporturile din zilele viitoare, s-au sortat deja o mare parte dintre ajutoarele primite din întreg județul.

✅Azi, din depozitul de la Casa Armatei din Baia Mare, a plecat spre Halmeu un transport cu pături, haine și produse de igienă.

✅Cu sprijinul Crucii Roșii, din Baia Mare a plecat o mașină cu alimente, produse de igienă, medicamente, produse destinate copiilor mici etc. spre Mănăstirea din Biserica Albă – Ucraina. Aici, măicuțele găzduiesc un număr important de văduve și copii, pentru care aceste produse sunt necesare.

✅A fost identificată o nouă rută de transport internațional Baia Mare – Viena. Această rută este extrem de utilă, singurele costuri fiind cele legate de achitarea unei sume modice de 3 euro pentru rezervarea biletului.